Agen Dropship

APA ITU DROPSHIP? 

Suatu kaedah perniagaan yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk dan servis yang dijual. Ianya memberi keuntungan yang besar kepada pengedar kerana tidak perlu menyimpan stok dan menanggung modal. Dropship membolehkan setiap orang menjalankan perniagaan kerana peniaga tidak perlu mempunyai produk atau servis yang dikeluarkan sendiri. 


BAGAIMANA DROPSHIP BERFUNGSI? 

Dropship berfungsi sangat mudah:
1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada katalog Dropshippers atau laman web/blog.

2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers. 

3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.

4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan semua ini untuk anda!
Keuntungan utama adalah untuk anda.Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada waktu yang anda gunakan.
Jika anda hanya mempunyai cadangan beberapa jam per minggu, anda masih boleh menikmati manfaat dari dropshipping untuk memenuhi keperluan kewangan anda, kerana anda HANYA memerlukan beberapa jam seminggu dan tidak perlu memperuntukkan masa yang panjang.
Anda kemudian akan mampu mendedikasikan waktu anda untuk membina perniagaan anda mengikut kemahuan anda sendiri. Dan setelah anda merasa selesa dan yakin, anda mungkin memutuskan untuk menambah jajaran produk lain untuk perniagaan anda!
Salah satu tarikan dropship adalah anda tidak perlu memikirkan untuk membeli stok dan menyimpan stok. Anda hanya membayar kepada dropshipper untuk pesanan pelanggan, setelah pelanggan anda membayar kepada anda, dan kami akan menguruskan segala – galanya sehingga memastikannya sempurna.

Contoh :
Katakan anda jual beg. Anda jual pada harga RM45 + RM6(pos) = RM51 ( pembeli bayar kpd anda) . Anda hanya perlu bayar kepada kami RM35 ( harga dropship) + RM6(pos) = RM41. Jadi anda akan dapat untung atau komisen sebanyak RM10. Itu baru sehelai. Bayangkan jika anda hanya buat jualan 10 helai sebulan. Setahun sudah berapa keuntungan anda tanpa anda perlu mengeluarkan modal puluhan dan ratusan ribu ringgit untuk membeli dan menyimpan stok.
Selain menjual secara runcit sehelai – sehelai anda juga diberi hak untuk menjual secara borong. Katakan anda menjual beg secara borong sebanyak 50 beg. Harga yang syarikat jual untuk borong 50 beg keatas adalah RM30 setiap beg. Katakan anda menjual semula kepada pelanggan anda secara borong dengan harga RM31 sebuah beg, dengan mudah anda mendapat komisen atau keuntungan sebanyak RM50!!! .  Jika anda jual pada harga RM32, anda akan mendapat keuntungan RM100 !!! Anda dengan mudah membuat keuntungan tanpa modal membeli, tanpa perlu menyimpan stok dan tanpa perlu menghantar stok. Menarik bukan?


APA YANG DITAWARKAN OLEH DROPSHIP? 

Dropship menawarkan keuntungan sebagai berikut:
1) Anda tidak perlu stok mengambil atau menyimpan stok sebagai persediaan sama sekali. Apabila anda menerima pesanan anda hanya perlu menempah dengan kami dan kami akan menghantar terus kepada pelanggan anda. Kami akan melakukan semua pembungkusan dan penghantaran untuk anda.

2) Rangka masa untuk tempahan sampai adalah 1- 3 hari waktu bekerja.

3) Anda akan dapat menambah produk kami ke laman web / blog/ facebook anda. Kami akan beri LINK untuk mengimport semua produk kami sekali gus. Jadi anda tidak perlu copy dan paste satu persatu gambar di laman web yang pasti memenatkan dan memakan masa.
4) Penghantaran kami adalah dalam MALAYSIA dan juga Luar Negara.

Dropship berfungsi sangat mudah:

1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada katalog Dropshippers atau laman web.

2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers. 

3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.

4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!
Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan SEMUA ini untuk anda!
Keuntungan utama adalah untuk anda. Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada waktu yang anda gunakan.

Kelebihan Berniaga Kaedah Dropship dengan kami.
1) Tidak perlu modal untuk beli barang dan tidak perlu simpan stok.
2) Tidak perlu menghantar/membungkus barang.
3) Pembeli tidak tahu bahawa kami yang pos barang kerana nama anda akan ditulis sebagai penghantar di slip pos.
4) Keuntungan yang diperolehi adalah keuntungan bersih.
5) Stok sentiasa up to date dan tidak pernah kehabisan stok.
6) Ahli Dropship adalah kumpulan yang pertama akan dimaklumkan apabila stok baru dimasukkan.

8) Anda berjimat kerana boleh membeli pelbagai jenis beg untuk kegunaan diri sendiri serta keluarga pada harga dropship/borong.

8) Syarikat yang kukuh. Syarikat kami, Aairz Enterprise adalah sebuah syarikat berdaftar (002030962-U) dan telah beroperasi lebih dari 2 tahun dengan track record yang baik . Selain itu kami juga mempunya akaun dengan sebuah syarikat penghantar kurier terbesar iaitu Pos Laju ( no akaun :8800271364) dan Skynet (dalam proses pendaftaran) untuk menguruskan penghantaran semua barang – barang jualan kepada pelanggan.

Cara Menjadi Ahli Droship :

TIADA apa- apa yuran seperti yuran bulanan atau yuran tahunan atau yuran maintenance.

Langkah untuk menjadi ahli :
1) Nyatakan hasrat di telegram/FB/email.
    (sebelum telegram, save no hp di bawah ya)
    whatsapp : taip 'beg' ke 0137722024
    emel/FB : tajuk 'dropship beg'
2) Kami akan balas whatsapp/FB/email anda berserta maklumat diperlukan.

No Akaun Bank
Nombor Akaun : 01120007376054
Nama: Aairaz Enterprise
For payment : www.cimbclicks.com

Nombor Akaun : 155126957047
Nama: Siti Aishah Rahmat
For payment : www.maybank2u.com

BAYARAN / KOS POS
Harga pos dibawah adalah untuk 1 pembeli sahaja/pembeli yg sama. Jangan di campur2 pembeli kerana charge pos adalah berasingan.
Untuk Pakaian:

Semenanjung : 1 helai pertama RM6, helaian berikut tambah RM2 setiap 1 helai.
Sabah & Sarawak : 1 helai pertama RM9, helaian berikut tambah RM3 setiap 1 helai.
Cara Order :
1) Semak stok di FB/blog/sms (013-7722024)/inbox di FB
2) Jika stok ada, sila buat bayaran tolak RM10 dari harga jualan syarikat kami.
3) Kami akan buat semakan dan maklumkan tarikh hantaran.
5) Kami akan poskan dan emailkan tracking no keesokan harinya ( hari bekerja)

FAQ ( Soalan Lazim)
Soalan :  Bolehkah saya menjual semua produk syarikat?
Jawapan :  Buat masa ini, kami hanya melancarkan program dropship untuk beg sahaja.
Soalan :  Adakah saya perlu membayar yuran?
Jawapan : Tiada yuran – yuran yang lain.  
Soalan :   Bolehkah saya membeli harga borong?
Jawapan :   Ya boleh.
Soalan : Bolehkah saya membeli untuk diri sendiri dan keluar dengan harga dropship/ borong.
Jawapan : Ya boleh
Soalan :  Bolehkah produk tersebut di booking?
Jawapan :  Ya boleh dengan syarat deposit RM10 setiap sehelai. Selepas deposit diterima, kami akan  keluarkan dari open stock. Tempahan maksima selama 30 hari. Produk tempahan tidak boleh ditukar kerana kami telah keluarkan dari open stock.
Soalan : Bagaimana saya hendak tahu samada stok ada atau tidak?
Jawapan : Sila semak stok di FB/blog/SMS. Kami akan sentiasa mengupdate stok di blog.
Soalan : Selepas daftar adakah syarikat akan berikan gambar2 produk?
Jawapan : Selepas pendaftaran, gambar boleh di download di blog/FB, atau kami akan email semua gambar/link gambar yang berkaitan.
Soalan : Bagaimana jika pelanggan ada menerima baju yang rosak?
Jawapan : Itu tidak mungkin berlaku kerana kami akan memeriksa setiap beg sebelum dipos. Tetapi jika berlaku juga, kami akan gantikan dengan yang baru.
Soalan : Bagaimana saya hendak pastikan syarikat ini tidak melakukan penipuan & scam ?
Jawapan : Ya sebelum anda menyertai mana-mana syarikat dropship, anda MESTI buat homework kerana tidak dinafikan banyak syarikat yang menawarkan kaedah dropship ini mengambil kesempatan untuk menipu orang ramai. Mereka menipu apabila anda menghantar order pelanggan anda iaitu duit pelanggan anda mereka ambil tetapi barang tidak dihantar. Sebenarnya syarikat begini tidak punyai apa-apa stok pun. Biasanya mereka mengcopy gambar barang-barang diinternet. Yang menanggung risiko adalah anda sendiri kerana anda akan terpaksa membayar ganti rugi pada pelanggan anda.
Cara untuk membezakan antara syarikat yang betul dan tidak MUDAH sahaja. Untuk memastikan kesahihan syarikat pembekal dropship ini ialah anda hanya perlu minta contoh ‘ tracking number ‘yang dihantar kerana untuk syarikat yang buat penipuan mereka amat sukar untuk berikan kerana anda boleh memeriksa transaksi dengan pihak ketiga seperti skynet atau pos laju. Contohnya seperti kami, anda boleh minta contoh tracking number penghantaran pada bila-bila sahaja tarikh yang anda mahu. Kami boleh berikan tanpa masalah kerana kami membuat penghantaran pos setiap hari . Selepas itu anda boleh masukkan tracking number itu di website pos laju untuk melihat sendiri kesahihan urusan penghantaran barang tersebut.
Soalan : Adakah syarikat meletakkan target jualan setiap bulan?
Jawapan : Tiada

50 comments:

 1. SIla email saya keterangan lanjut berserta gambar beg utkdijuall. aziy_ta@yahoo.com.sg. Berate peratus discount yg bole dropship dpt kan..- selain terima kaseh

  ReplyDelete
 2. Masih mencari agen dropship ? saya berminat . apa nama FB ? sy nk pm

  ReplyDelete
 3. tolong email pada saya hidayahbasir@gmail.com
  saya amat berminat utk menjadi agent dropship.
  terima kasih

  ReplyDelete
 4. Emailkan sy segala keterangan lanjut dan gambar beg utk dijual ke adila9700@gmail.com.saya berminat utk agent dropship.tq

  ReplyDelete
 5. tolong email pada saya segala keterangan yang lebih lanjut di norhasanah_hana@yahoo.com.... saya berminat utk mnjadi agent dropship...

  ReplyDelete
 6. minta emailkan pada saya segala keterangan yang lebih lanjut ke magik_aslam@yahoo.com... saya berminat utk menjadi agent dropship...

  ReplyDelete
 7. saya berminat mmenjadi agen dropship..
  tolong emailkan secara terperinci
  fendi.onlinebizz@gmail.com

  ReplyDelete
 8. Assalam, sy berminat nak jadi ejen dropships mintak tolong emelkan maklumat ke misszaam@gmail.com
  thanks

  ReplyDelete
 9. salam. saya berminat untuk menjadi agent . emailkan saya info yg lbh detail cikayuu@ymail.com
  tq :)

  ReplyDelete
 10. Saya berminat nk jadi agent topup.sila email info selebihnya sitisalwa94hassan@gmail.com
  Terima kasih.

  ReplyDelete
 11. tolong email pada saya segala keterangan yang lebih lanjut di suziliakassimkhan@gmail.com.... saya berminat utk mnjadi agent dropship...

  Reply

  ReplyDelete
 12. salam sy berminat utk jd agen dropship , email detail kat sy farahwawa93@gmail.com

  ReplyDelete
 13. salam sy berminat utk jd agen dropship , email detail kat sy farahwawa93@gmail.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi, saya berminat menjadi agent, boleh email kan catalog riukhanurliah@gmail.com

   Delete
 14. Salam..sy berminat utk menjd agent tlng email kan details kpd nazuhas@gmail.com

  ReplyDelete
 15. Salam sye brmnat utk mnjd agen. Tlg email kn detail kpd ariff_jamaludin10@gmail.com

  ReplyDelete
 16. Saya minat nak jadi agent dropship..email saya corneliaelih31@gmail.com

  ReplyDelete
 17. assalamualaikum..sy berminat nak jd ejen..email ismiatieqa@gmail.com

  ReplyDelete
 18. assalamualaikum..sy berminat nak jd ejen..email ismiatieqa@gmail.com

  ReplyDelete
 19. assalamualaikum,, boleh email detail eikasyaf@yahoo.com

  ReplyDelete
 20. assalam sis. sy berminat utk jadi dropship. sis boleh email kt sy, aredhiq88@gmail.com.tq

  ReplyDelete
 21. Saya berminat please email zuraida.utu007@gmail.com
  Tq

  ReplyDelete
 22. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 23. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 24. Salam dan hi. Adakah peluang untuk menjadi dropshipper ini masih dibuka. Jika masih, boleh emailkan details ke yasier.yasirah@gmail.com? Terima kasih :)

  ReplyDelete
 25. Saya berminat please email eliza80513@gmail.com
  Tq

  ReplyDelete
 26. Haii,sy bminat untuk mnjadi agent..plz email detail..khaisabah.ks@gmail.com

  ReplyDelete
 27. Saya berminat utuk jd agen dropship awk ni....
  Blh info sy
  mohdmuqrizaiman13@gmail.com

  ReplyDelete
 28. Saya berminat nak jadi agen dropship awk...sila email detail info pd sy ...zalika.ieka@gmail.com

  ReplyDelete
 29. saya berminat nak jadi dropship agent.. email info ke anim_21707@yahoo.com

  ReplyDelete
 30. sya berminat nak jadi agen dropship...sila pm

  ReplyDelete
 31. E-mail:yeelynlend@gmail.com
  Whatsapp:016-4297449

  ReplyDelete
 32. E-mail:noorhidayahahmad01@gmail.com
  whatsaap :0176650947

  ReplyDelete
 33. Saya berminat untuk jadi agent dropship... Ini email saya: fathin.amirah44@gmail.com

  ReplyDelete
 34. Saya berminat untuk menjadi agen dropship barangan puan. mohon email saya detail barangan di vansoffthewallz@gmail.com

  ReplyDelete
 35. Saya berminat untuk menjadi agen dropship barangan puan. mohon email saya detail barangan di vansoffthewallz@gmail.com

  ReplyDelete
 36. sy nk jadi egen..mc buka tk....bgimna sy nk jdi ejen yaaa....nma fb Tyrashop qtyra.. sy tgu inbox anda....tq atau email sy riskaris479@gmail.com

  ReplyDelete
 37. Saya berminat nak jadi agen dropship. Pls email.
  sallysza@gmail.com

  ReplyDelete
 38. Saya berminat nak jadi agen dropship. Pls email.
  sallysza@gmail.com

  ReplyDelete
 39. Saya berminat utk jd agen dropship..pls email ctkhadijah.juhari@gmail.com

  ReplyDelete
 40. Saya berminat utk jd agen dropship..pls email ctkhadijah.juhari@gmail.com

  ReplyDelete
 41. saya nak jadi agen dropship email saya, azilah125@.gmail.com

  ReplyDelete
 42. saya nak jadi agen dropship email saya, azilah125@.gmail.com

  ReplyDelete
 43. Saya berminat jadi agent dropship . email nazrath11@gmail.com

  ReplyDelete
 44. Salam..sy berminat utk menjd agent tlng email kan details kpd rabiatun.adawiyah2497@gmail.com

  ReplyDelete
 45. Berminat jdi agen tlg email detail kpd carlsupin@gmail.com

  ReplyDelete